Etter en våt og fuktig turnering på Sandnes(lørdag) så var det nå duket for turnering på nabobanen, Ølberg. Dette er en 18 hulls bane med trange traséer, vindutfordringer og mange mandoer. Området vi spiller på ble bygget ut som ammunisjonslager av tyskerne under krigen, og vi er stadig like overrasket over at turneringer med store folkemengder faktisk går bra. Spesielt med tanke på hva som kan være begravet rundt om i skogen. Jeg er personlig ganske sikker på at jeg noen år tilbake så var det en “mine”-lignende gjenstand som kom til syne ved kurv hull 8, som plutselig bare forsvant noen uker etter. (Kan verken bekrefte eller avkrefte om det faktisk var en mine).

Takk til alle samarbeidspartnere og sponsorer som har hjulpet Sandnes Disc Golf Klubb å få til en så flott bane og ikke minst et så flott event.

Sammen med sine samarbeidspartnere Nordfjord, Mesterbakeren og Grans stilte de med en flott lunsj til alle utøverne.

Stilte med premier til CTP vinnere:
Open Dame og Junior – hull 3: Tobias Skålevik
Rekreasjon og Novice – hull 5: Ørjan Varaas
Open og Master – hull 18: Espen Bernhardsen

Stilte med premie til Longest putt på hull 2.
I dag var det alle mot alle og Ørjan Karlsen fikk en imponerende lang putt, på denne vanskelige kurven.

Turneringen

Turneringen var ventet å bli veldig spennende, spesielt med tanke på gode resultater på Sandnes fra mange hold. I tillegg var været mye mer behagelig på søndagen. Det ble kun noen få lokale byger under første runde, mens andre runde kunne by på sol og glede. Begge rundene fikk til dels litt vind, men vinden skapte stort sett bare utfordringer på hull 5.

Junior:

3 deltakere, med 1 premie.
Her var det tre gode sjeler som stilte til start. Det var igrunn enveiskjøring fra start av Karmøy spilleren Eskel Bårdsen. Etter første runde hadde han opparbeidet seg en ledelse på 6 kast på Tobias Skålevik og hele 11 kast på Jon Lindanger. Andre runde skulle vise seg å være bedre for samtlige juniorer, der blant annet Jon spilte 4 kast bedre enn første runde og dermed sikret seg tredjeplassen. Tobias klarte å spille hele 8 kast bedre enn første runde, men det holdt dessverre ikke til å vinne. For på toppen av listen finner vi Eskel Bårdsen, som også spilte en bedre andrerunde med hele 5 kast. Vi gratulerer 🙂

Seierspallen:
1. Eskel Bårdsen (+5)

Novice:

16 deltakere, med 5 premier.
Her stilte det 16 personer med gode sko til start, med store forhåpninger om gode plasseringer. Etter første runde tikket Steffan Hana inn en +2 runde, og ledet dermed med ett kast på neste mann Kjetil Dalseth. Kun 3 kast bak der igjen finner vi på delt tredjeplass Andreas Skau og Thomas Regin. Det var ellers veldig jevnt nedover på listen, så det lå an til å bli veldig spennende under runde nummer to.

Når det er sagt, så ble det faktisk veldig spennende. For Steffan og Kjetil spilte helt jevnt og meget bra, men ikke så bra som den beste runden i Novice klassen. Den tilhører Ole Hermann Lønning, som spilte runden på 0. Jeg vet ikke hvem denne mannen er, men han er sikkert utrolig trivelig. Han spilte seg opp hele seks plasser, og vi gratulerer med delt tredjeplass i lag med Thomas Regin. Andre plassen gikk, som du trolig har kunnet gjette til Kjetil, og førsteplassen gikk til Steffan. Gratulerer med flott spill 🙂

Seierspallen:
1. Steffen Hana (+5)
2. Kjetil Dalseth (+6)
3. Ole Herman Lønning (+11)
3. Thomas Regin (+11)
5. Øystein Johnsen (+13)

Rekreasjon:

22 deltakere, med 6 premier.
I denne klassen var det hele 22 glade kaniner, som skulle hoppe rundt i skogen på jakt etter det store påskeegget. Enda det ikke er påske, eller egg i skogen, men derimot mye trær. Her hadde ingen store forventninger, annet en spillerene selv.

I denne klassen var det utrolig mange kjente fornavn. Eksempel, Tommy, Ørjan, Espen, Ole og Kenneth. Jeg personlig kjenner igjen mange av navnene siden jeg har mange kamerater som er representert med det samme navnet. Utrolig kjekt å se så mange kjente navn.

Etter første runde var det mannen fra Askøy Diskgolfklubb Jo-Marius Haraldsen som ledet med -4. Noe som er meget imponerende. (Kan tenkes at han ikke fant noen egg, for han har holdt seg i fairwayen). Ole Toni Johansen var ikke så mye dårlige, for han befinner seg på -1. Og to kast bak Ole, på delt tredjeplass, finner vi Kenneth Myhre, Tommy Nesse og Jon E. Liseth. Det var med andre ord veldig jevnt nedover, mens noen har nok vært litt ute i skogen om vi ser litt lengre ned på listen. Men det gjør jo ingenting. Jo-Marius spilte nok en bra runde, og sikret førsteplassen med hele 7 kast ned til andreplassen der vi finner Ole Toni. Mens tredjeplassen ble sikret av Johannes Husa etter en runde på 0, og han kjempet seg dermed opp til en pallplassering. Gratulerer med jakten 🙂

Seierspallen:
1. Jo-Marius Haraldsen (-5)
2. Ole Toni Johansen (+2)
3. Johannes Husa (+4)
4. Kenneth Myhre (+5)
4. Didrik Fjeld Elset (+5)
4. Ørjan Karlsen (+5)

Open Dame:

3 deltakere, med 2 premier.
Tre unge piker stilte opp med paraplyer og maskara, og var klare til å erobre skogen. Utrolig spennende fra første kast, så her var det bare til å lene seg tilbake i stresslessen og følge med. Marthe var som tyskerne i sin tid ute på krigstokt mot seier, og ikke minst for å revansjere tapet mot Trine på Sandnes dagen før. Mens Caroline bare var på tur i skogen 🙂 Etter første runde så ledet Marthe med ett eneste kast over Trine, og resultat var +3. Meget imponerende av “ungdommen”. Mens Caroline omsider kom seg ut av skogen med noen flere kast enn ønsket.

Runde to var preget av en Marthe i storform. Det ryktes at hun på et tidspunkt lå på -3, og det må en bare ta av seg hatten for. Hun kom til slutt i mål på en runde på 0, og vant med andre ord overlegent. Nå skal det sies at Trine dessverre måtte gi seg grunnet skade, men hun hadde trolig ikke klart å stå imot runden til Marthe som spilte fryktelig bra. Caroline klarte med andre ord å kapre andreplassen, så en skal ikke kimse av skogsturer. Det ryktes igjen, men denne gangen omhandler det Caroline, at hun faktisk fant påskeegget. Mens Trine fikk med seg noen ekstra lunsjbrød hjem som hun kunne kose seg med.  Gratulerer alle sammen, Sandnes klubben er stolt over dere alle 🙂

Seierspallen:
1. Marthe Iversen (+3)
2. Caroline Egeland (+38)

Master:

15 deltakere, med 5 premier.
Dette er klassen for de som årlig bør sjekke prostataen. Det stilte 15 modeller klare for posering, men dessverre så er det kun de beste det skulle bli tatt bilde av. Første runde gikk i favør av Freddy Haugen, som kom flyvende inn med -3 i sekken. Men rett bak han på -2 finner vi hobby mekanikeren Espen Larsen. På vent på legekontoret, kun ett kast bak, finner vi Terje Rørmark, Remi Kvalvik og Atle Svandal.

Som jeg ofte nevner; runde to lå som forventet an til å bli veldig jevn og spennende. Freddy fikk det litt tråere på andre runde, og falt som i likhet med pensjonistoppgjøret, noen plasser ned. Som med alle mekanikere så ligger dem litt etter. Så Espen sikret seg en fin fin tredjeplass, bare ett kast bak vinneren. Kan kanskje undres litt på om Espen burde spilt hull 5 litt bedre, men uansett meget bra og stabilt resultat fra den unge lovende mekanikeren (kan forsåvidt ikke bekrefte at han er mekaniker).

På førsteplassen med totalt -6, var det før omspill helt likt. Remi og Terje imponerer stadig. Det tok mange hull og mye latter før det endelig resultatet ble klart, helt fra hull 11 til hull 15. Det sier litt om hvor jevnt spilte disse to modellene er. Hull 15: Remi kastet dessverre et mindre godt kast, etterfulgt av enda et mindre godt kast. Men så tok han kaninen ut av hatten, og kastet like godt disken rett i kurven fra langt hold. Det var iallefall godt utenfor 10 meteren. Nå var alt presset lagt over på Terje, som startet med et helt greit første kast. Men som Fabio Lanzoni i sine glansdager, så plasserte han disken rett og slett i kurven på andre kastet. To meters avstand er ingen utfordring for denne legenden.

Gratulere til alle vinnerne, samt flott at ingen dro på seg noe lumbago i løpet av helgen 🙂

Seierspallen:
1. Terje Rørmark (-6) omspill hull 11 – 15
2. Remi Kvalvik (-6) omspill hull 11 – 15
3. Espen Larsen (-5)
4. Anders Godø (+1)
4. Freddy Haugen (+1)
4. Atle Svandal (+1)

Open:

27 deltakere, med 7 premier.
I dette akvariet stilte det 27 glade fisker til start; alt fra stor hai til sjøstjerner.
Første runde var preget av én hai som har tatt for mye møllers tran. Ingen bogeyer, ingen respekt; rett og slett overhøvling av banen. Haien Yngve Mæland tok med seg en -9 runde, og ledet med 4 jafs på lyren Erlend Johnsen. Gullfisken Tommy Myhre lå ett jafs bak der igjen. Det var ellers veldig jevnt nedover på listen, og en liten makrellstim på fem fisk ligger å vaker bare ett jafs bak Tommy.

Runde to skulle by på mye dramatikk i akvariet. Her var ingen trygge på hverandre, og alle var redde for stor-haien som viste tenner. Vi starter med tredjeplassen og dramatikken der. Det er mye fisk i havet, men ingen er som gullfisken Tommy. Han kan du aldri være helt trygg på. Han var litt treg i starten og svømte litt rundt seg selv, men omsider klarte han å slå følge med resten av fiskestimen. Han tok jafs etter jafs, noe som egentlig er helt utrolig til å være en slik liten koselig fisk. Han fikk virkelig blod på tann, og følte seg nok litt mer som en piraya enn en gullfisk, da han på hull 14 like greit bare tok alt i ett jafs(ace). Men han stoppet ikke der. Han fortsatte å ta jafs på jafs, og på siste hull stod det likt mellom gullfisken og lyren. Her kunne lyren lett hatt avgjort det med et kjempe første jafs, og mulighet for å få delt andreplass. Dessverre så ville gullfisken det annerledes. Han klarte å snike seg til en tredjeplass alene, ettersom lyren satt seg fast i taren og måtte bruke tre jafs på å sluke kurven.

I kampen om førsteplassen så hadde Bømlo Torsken Sindre Skippervik kastet ut nettet, og sørget for en kjempe runde. Nok en gang ser vi tallet -9. Og ikke nok med det; denne torsken tok i tillegg et kjempe jafs med en eagle på hull 9. Det er virkelig klasse over denne fisken, men likevel skulle ferden mot førsteplassen bli litt vel lang. Som den glade torsken han er, så kunne han innkassere en nydelig andreplass etter at han svømte seg opp fra 12 plass 🙂

Hai eller ikke hai. Denne Omega-3 rike fisken svømte bare én vei; mot toppen. Noen kunne til og med våge å påstå at han er mer en glad laks enn en hai. For han svømmer jammen meg godt mot strømmen. Men det skal sies at nok en gang så kom gullfisken til spille, der han klarte å formidle til haien at han hadde utrolig nok spilt hele turneringen boogy fritt, og det med bare ett hull igjen. Dessverre så kom selvfølgelig boogyen på siste hullet, og gullfisken dro på seg et lite smil. Men til syvende å sist så må gullfisken tilbake til fiskebollen sin, mens haien svømmer videre med andre fisker som lyren, torsken og til og med makrellstimen. Så hvem kom egentlig best ut av det? Jo, det var selveste Yngve Mæland 🙂 Du er nok en gang best, og om du vil så kan du godt få med deg gullfisken på rommet. Noen må jo tross alt ta ansvar for å mate fisken. 

Seierspallen:
1. Yngve Mæland (-14)
2. Sindre Skippervik (-10)
3. Tommy Myhre (-9)
4. Erlend Johnsen (-8)
4. Egil Sætren (-8)
6. Olav H. Breistein (-7)
7. Eivind Wengaard (-5)
7. Jarle Levin Bærøy (-5)

Dagens letteste og vanskeligste hull:

Dagens letteste hull ble spilt på 0.3 under par og var hull 7.
Dagens vanskeligste hull med 0.9 over par, var hull 5.

Takk til Sandnes Disc Golf Klubb som arrangerte nok en flott dag for oss i Rogaland.

Vi gleder oss til å se dere i neste runde på: Kopervik 20.09.2020

Oppsummering skrevet av Jarle Levin Bærøy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s